De mainstream media hebben hun langste tijd gehad. Eeuwenlang hebben zij goeddeels uw mening bepaald en hun bevoorrechte positie dagelijks misbruikt om desinformatie te verspreiden, om politiek te bedrijven. Met de komst van het internet hebben zij het alleenrecht op duiding echter voorgoed verloren.

Genootschap der Hoofdredacteuren
De publieke opinie werd tot 18 jaar geleden eenvoudig beinvloed en onder controle gehouden door de staat, de media rechtstreeks aansturend. Na de Tweede Wereldoorlog werd het Nederlands Genootschap der Hoofdredacteuren opgericht. Een overlegorgaan van hoofdredacteuren van Nederlandse kranten en later ook van tijdschriften, persbureaus, radio- en televisieprogramma’s en websites. Samen besloten en besluiten zij welk nieuws via de mainstream media op welke wijze en met welk doel bij de nietsvermoedende burger door de strot wordt geduwd.

Nieuws
Het is namelijk geen toeval dat “het nieuws” bij alle media hetzelfde is. Heb je de Telegraaf gelezen, heb je alle kranten gelezen. Heb je het nieuws bij de NOS gezien, heb je alle nieuwsuitzendingen gezien. Er gebeurt dagelijks genoeg in de wereld om alle kranten en nieuwspresentaties van verschillende onderwerpen te voorzien. Dat hiervan geen sprake is, onderstreept het feit dat het Genootschap der Hoofdredacteuren – in opdracht van de staat – gecoordineerd besluit wat de burger moet gaan geloven. Politiek bedrijven middels de media. Eeuwen met succes uitgevoerd, maar die tijd is voorbij.

Politiek
Redacteuren en journalisten die liever objectief te werk gaan, in plaats van samenzwerend de bevolking te moeten belazeren, mogen rekenen op een stagnerende carierre en zelfs op ontslag. Veruit de meeste journalisten kiezen derhalve eieren voor hun geld – een hypotheek te betalen – en lopen al snel na een opleiding journalistiek, mee in de pas der hoofdredacteuren. Wellicht een begrijpelijke keuze, doch geen respectabele.

Invloed
Voor het eerst in de geschiedenis van de Mensheid heeft de burger een keuze. Dankzij het internet. Officieel is het nu 18 jaar geleden dat internet voor de gewone mens beschikbaar werd gesteld. In de praktijk maken we er nu ongeveer tien jaar intensief gebruik van. Een decennium. Door de snel toenemende invloed zou je bijna vergeten dat dit natuurlijk nog een uiterst korte periode is.

Avant Garde
Er is dus geen reden om teleurgesteld te zijn in de hoeveelheid mensen die nog gelooft in de leugens van de mainstream media. Er is echter alle reden om trots te zijn op het aantal mensen dat reeds vrijgevochten tegen de mainstroom in roeit; de intellectuele Avant Garde van deze tijd.

U hebt een keuze. Voorbij de mainstream media; Dutch Free Press.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s