Eeuwenlang zijn vrouwen op een andere manier gewaardeerd, beoordeeld en behandeld dan mannen. Aan het eind van de 19e eeuw ontstond de eerste feministische golf, de strijd voor het vrouwenkiesrecht. Vanaf de jaren zestig van de 20e eeuw werd met de tweede feministische golf vooral gestreden voor seksuele- en financiele mogelijkheden voor de vrouw. Aan het begin van de 21e eeuw zien we de derde feministische golf ontstaan. Het nieuwe feminisme lijkt echter in geen enkel opzicht op de voorgaande twee feministische golven.

Emancipatie
De eerste en de tweede golf van vrouwenemancipatie gingen om gelijke beloning, stemrecht, gelijke behandeling in het gezin, gelijke behandeling in de rechtspraak en om het recht op seksuele vrijheid. De derde golf van feminisme staat echter haaks op deze doelstellingen.

Derde feministische golf
De feministen van de 19e en 20e eeuw worden meestens geassocieerd met “links” en “progressief”. Verbrand die bh’s! Gelijkheid voor vrouwen! Weg met de kerk! De zichzelf links en progressief noemende vrouwen van de 21e eeuw -de vrouwen van de derde feministische golf- strijden voor doelstellingen die haaks staan op die van hun zusters uit het verleden. Kennelijk reeds vergeten hoe zwaar de strijd van de vrouwen van toen is geweest en hoe dankbaar men deze vrouwen van toen moet zijn voor de vrijheid en gelijkheid van vrouwen van nu.

Islam
Maar wat is er dan gebeurd tussen 1960 en nu, waardoor de huidige feministen niet langer de doelstellingen van de oorspronkelijke feministen onderschrijven? De staat heeft in die periode een cultuur geimporteerd die een noemenswaardig lager niveau van beschaving kenmerkt dan het niveau dat inmiddels -mede dankzij de feministen van toen- in Nederland bereikt was. Het importeren van islam; dat is wat er gebeurd is. En de indoctrinatie vanuit de staat heeft de feministen van de derde golf vervolgens volledig in de war gebracht. “De (onderdrukkende) hoofddoek past ons allemaal! Ongelijkheid voor vrouwen is cultuur! Meer moskeeen!”

  • Gelijke beloning voor de vrouw; islam zegt nee.
  • Stemrecht voor de vrouw; islam zegt nee.
  • Gelijke behandeling in het gezin; islam zegt nee.
  • Gelijke behandeling in de rechtspraak; islam zegt nee.
  • Recht op seksuele vrijheid van de vrouw; islam zegt nee.
    .
  • Feministen van de derde golf zeggen; islam is ok.

Het rijmt wel, maar het deugt niet.

Volg Blondemevrouw op Twitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s