Door Blondemevrouw

Het is onrustig in het land. Voor- en tegenstanders van de Europese Unie, voor- en tegenstanders van het importeren van islam, lijnrecht tegenover elkaar. Dat is enerzijds vervelend, negatief en frustrerend, want verdeel en heers, maar het is tegelijkertijd zo mooi en kenmerkend voor het tijdperk waarin we leven.

Want nog niet zo lang geleden dachten we in grote lijnen allemaal hetzelfde over politieke dossiers. We hadden allemaal geen mening of we hadden allemaal de mening die ons was opgelegd door de overheid in samenwerking met de sturende en manipulerende mainstream media. De incidentele vrijdenker die voorbij het hersenspoelen de mening naar buiten bracht, werd vakkundig tot de enkels afgezaagd en had geen platform zich te manifesteren. De reikwijdte van de zeldzame vrijdenkende intellectueel om draagvlak te creeren was immer beperkt.

Het afzagen bij de enkels gaat natuurlijk onverminderd voort. De gevestigde orde past haar spel niet aan en denkt dat de tactiek van demoniseren en het negeren van inhoudelijke argumenten eeuwig blijft werken. Heerlijk naief en kortzichtig, want die tijd is toch echt nagenoeg voorbij. Zie hen spartelen..

Dagelijks zie ik online -bijvoorbeeld op Twitter- vrijdenkende en kritische burgers zich frustreren over mensen die nog niet begrijpen hoe het eeuwenlang heeft gewerkt, hoe zij sinds de geboorte zijn geindoctrineerd. “Waarom gooien die mensen de oogkleppen niet af?”, vragen de vrijdenkers zich regelmatig af.

Afgezien van de keuze zaken niet te willen zien, omdat het nu eenmaal rustiger en fijner leven is, zonder in te zien wat er allemaal mis is, zijn velen nog niet in staat om de realiteit onder ogen te komen. Simpelweg omdat zij vanaf de geboorte geindoctrineerd zijn en daadwerkelijk geloven wat hen door de mainstream media en de overheid wordt wijsgemaakt. Ook de mate van intelligentie speelt hierbij een rol.

Maar er is hoop voor de toekomst. Als 62% van de Nederlanders gelooft dat Rusland schuldig is aan de situatie in Oekraine, zou je daaruit kunnen opmaken dat 62% van de Nederlanders zich nog altijd blind laat sturen door de overheid en de mainstream media. Nu kunnen we gefrustreerd denken dat dit een hoog percentage is, maar kijk liever naar het feit dat reeds 38% van de Nederlanders vrijdenkend is. Wat een fantastisch resultaat in een relatief zo korte periode!

Tot twaalf jaar geleden, voor de komst van het internet, waren wij nauwelijks in staat onszelf te informeren voorbij de mainstream media. Het percentage vrijdenkers lag voor het afgelopen bijzondere decennium met zekerheid beduidend lager. Het glas is half vol. Eeuwenlange indoctrinatie is in een periode van iets meer dan 10 jaar door eenderde van de burgers afgeschud. Hulde aan de intellectuele Avant Garde van deze tijd.

Laat je niet frustreren door onwetendheid van anderen, weet waarom het is zoals het is en wees trots op het feit dat tijden veranderen en wij de eer hebben om middenin deze historische periode onszelf en elkaar te informeren en verandering teweeg te brengen.

Op 4 en 5 mei is het goed om hierbij stil te staan. Vrijdenkende mensen laten zich geen oorlog in sturen. Vrijdenkende mensen weigeren hun vrijheid te laten afnemen. Vrijdenkende mensen merken ieder klein stukje vrijheid dat wordt afgenomen op. En accepteren dit niet.

We are many and many more will follow. Volhouden en doorzetten. Vrijheid zal prevaleren.
Er is hoop voor de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s