Door Blondemevrouw

Vandaag in de Volkskrant een stukje waarin de PVV haar standpunten toelicht inzake de Europese Unie op basis van argumenten en waarin D66 haar gebrek aan standpunten tracht te verhullen door uit te halen naar de PVV. Kenmerkend voor het feit dat D66 vandaag alleen nog bestaat dankzij het bestaan van de PVV.

De Partij voor de Vrijheid geeft aan;

 

 • Nederland is te groot voor de EU
 • Uitverkopen nationale soevereiniteit heeft ons geen banen en welvaart gebracht.
 • Hoe minder een land zich in het verleden door de Brusselse sirenenzang liet verleiden, hoe beter het economisch presteerde.
 •  Zwitserland, het meest welvarende land van Europa, kent hoge economische groei en weinig werkloosheid, maar zit niet in de EU.
 • West-Europa wordt verplicht om zijn economie kapot te belasten zodat snel miljarden naar Zuid-Europa gegireerd kunnen worden terwijl de grenzen wagenwijd open moeten voor Oost-Europa. Dat levert allemaal geen welvaart en banen op, maar kost ons welvaart en banen.
 • Als Nederland voor een exit uit de EU kiest, moet het niet langer miljarden aan Brussel en Zuid-Europa geven, bespaart het miljarden door zich te bevrijden van de Brusselse regeldruk, kan het de geldverslindende massa-immigratie beperken, herwinnen we onze soevereiniteit en worden weer baas over eigen geld en eigen grenzen, beschermen we onze identiteit en tradities en kunnen de belastingen, de btw en de accijnzen omlaag zodat onze economie weer zuurstof krijgt.
 • Maar vooral kunnen we zonder het Brusselse keurslijf ten volle de kansen benutten die de toekomst ons biedt.
 • De economische groei in Europa stagneert. De rest van de wereld groeit veel sneller. Van onze export gaat vandaag 72,5 procent naar EU-landen en amper 13,6 procent naar Azië en Afrika.
 • Terwijl een land zoals Zwitserland de voorbije jaren vlijtig en gezwind vrijhandelsakkoorden afsloot met landen als Japan en China, deden wij niets. 
 • 12 procent van de Zwitserse export gaat vandaag reeds naar de zogenaamde BRIC-landen, de opkomende economieën in Brazilië, Rusland, India en China. In Nederland is dat amper 5 procent. Wij laten ons de kaas van het brood eten.
 • Een handelsnatie als Nederland moet inspelen op de nieuwe economische realiteit. Nederland moet zich minder op de EU gaan richten en meer op de wereld. Helaas heeft Nederland het recht om vrijhandelsakkoorden met andere landen te sluiten overgedragen aan de logge en trage EU-bureaucratie in Brussel.
 • In plaats van handelsakkoorden te sluiten voert de EU handelsoorlogen. Daarbij staan niet de belangen van Nederland voorop. 
 • Wij bezitten het potentieel om het Singapore van Europa te worden: de draaischijf tussen Europa en de wereld. Maar Brussel belet ons dat.
 • Als we de unieke kans niet grijpen om weer voor onszelf te gaan zorgen, komen we nooit uit het moeras waarin we nu zitten met onze 700 duizend werklozen. Dat is precies de keuze waar wij vandaag voor staan: ons richten op de toekomst en op de wereld, of ons vastkluisteren aan Brussel en ten onder gaan.
 • NExit – een exit van Nederland uit de EU – schaadt onze handelsbetrekkingen met de rest van Europa niet. Net zoals Zwitserland kunnen we immers bilaterale akkoorden afsluiten met de EU die ons toegang garanderen tot de EU-markt.
 • De EU zal dit niet afwijzen, want Europa heeft onze havens nodig. De Rijn stroomt naar Rotterdam. Van alle Europese havens heeft alleen Rotterdam de diepgang om de grootste tankers en containerschepen ter wereld te ontvangen.
 •  NExit is de toekomst omdat groeien in de wereld de toekomst is. Nederland mag dan wel een klein land zijn, het is te groot voor Europa. De EU houdt ons beklemd en gevangen. We zijn een natie aan de zee. Dat betekent dat we onze blik voorbij de horizon moeten durven richten.
 • In die traditie zijn we geworteld. Brussel berooft ons van onze welvaart, ons geld, onze tradities en onze identiteit, en daarmee van onze toekomst. Maar op 22 mei kunnen we ons lot weer in eigen handen nemen. 

Vervolgens geeft D66 aan;

 

 • De PVV heeft volkomen gelijk. Nederland kan ervoor kiezen uit de euro te stappen. En uit de Europese Unie.
 • Ja, Europa wordt ondemocratisch bestuurd en de financiën zijn ondoorzichtig.

Maar die argumenten zijn volgens D66 onbelangrijk want;

 • Op basis van die argumenten is het eveneens hoog tijd dat Nederland uit de UEFA stapt.

Echt? D66 vergelijkt de EU met de UEFA? Een spelletje voetbal? Ja, de EU is ondemocratisch, maar dat is de UEFA ook en daar doen we toch ook nog steeds aan mee? Voor DEMOCRATEN66 is het feit dat de EU ondemocratisch bestuurd wordt en de financien ondoorzichtig zijn geheel onbelangrijk. En geen enkele reden om je druk om te maken.

 • Nederland heeft aan het begin van deze eeuw vol overtuiging ja gezegd tegen de euro. Ook het Kamerlid Geert Wilders stak zijn arm in de lucht en stemde voor. Een verstandige keuze. Een keuze die Nederland exportland meer banen, meer handel en een sterkere economie heeft opgeleverd.

Geert Wilders was lid van de VVD en stak zijn hand op nadat de VVD als partij had ingestemd met de euro. Hij is persoonlijk niet voor de euro geweest. Het jijbakken laat weer niet lang op zich wachten. Argumenten als democratie en transparantie worden opzij geschoven en de boodschapper Geert Wilders wordt negatief af geschilderd. Want dat is het enige dat D66 kan.

Dat de euro aan Nederland meer banen, handel en een sterkere economie heeft opgeleverd, wordt niet gestaafd door feiten, maar slechts door leugens.

 • Dankzij onze open economie profiteert Nederland meer dan gemiddeld van de voordelen van het lidmaatschap van de Europese Unie. Driekwart van de Nederlandse export gaat naar landen binnen Europa. 

Driekwart van export gaat naar EU-landen, waar Nederland handelsland over de hele wereld handel zou moeten drijven en ook van de nieuwe groeiende economieen zou moeten profiteren. D66 laat het voorkomen alsof we de EU nodig hebben omdat driekwart van onze export binnen EU is. Dat is de boel echter omdraaien. Driekwart van de export is binnen de EU omdat het recht om vrijhandelsakkoorden met andere landen te sluiten overgedragen is aan de logge en trage EU-bureaucratie in Brussel. De EU bepaalt dus dat wij voornamelijk exporteren binnen de EU en de eurofielen doen nu voorkomen alsof we de EU dus nodig hebben voor de export. Mooi spelletje.

 • De export binnen Europa levert Nederland anderhalf miljoen banen op. In de Rotterdamse haven, in de bloemensector, op Schiphol. 

Opnieuw misleidend. De EU voorkomt dat wij maximaal exporteren buiten de EU. De export an sich levert ons de banen op in de haven etc, dat wij nu alleen voornamelijk mogelijk exporteren binnen EU betekent natuurlijk niet dat we de EU dankbaar moeten zijn voor die banen. De Rotterdamse Haven en Schiphol zullen altijd belangrijk zijn voor onze export, ook buiten de EU, en dus zijn die banen niet dankzij de EU maar ondanks de EU nog altijd aanwezig.

 • Een sterk Europa heeft een sterk Nederland nodig. Wij willen schulden terugdringen. Wij hebben ons ingezet voor een sterke begrotingscommissaris die de Grieken en de Cyprioten tot de orde kan roepen. Wij willen dat landen helder uitleggen waar ze hun Europese subsidies aan uitgeven

Meer federalisatie dus. Zonder gewenst resultaat, maar federalisatie is het grote doel; alle problemen die gecreëerd zijn door de EU worden door de EU aangegrepen om het grote doel te behalen; federalisatie alom.

 • Waarom ieder jaar 55 miljard euro uitgeven aan landbouw? Dat is veel te veel. D66 wil miljarden investeren in onze scholieren en studenten, in de toekomst, in kennis en innovatie. Dat levert nieuwe groei en banen op
 • Een stabiele munt, een stabiele Europese Unie, de politieke stabiliteit van de interne markt zijn absolute voorwaarden voor onze Nederlandse welvaart. Maar Europa is ook een gemeenschap van vrijheid en veiligheid. Dat die fundamentele verworvenheden niet vanzelfsprekend zijn, toont ons Oekraïne. Daar woedt een strijd waarvan we dachten dat we die in Europa achter ons hadden gelaten. Met een onberekenbare Poetin aan de grens van Europa wordt het belang van goede Europese samenwerking nog eens krachtig duidelijk. Alleen samen met onze buren kunnen we daadwerkelijk een vuist maken tegen Poetin. Alleen samen kunnen we in Europa de stap zetten naar meer duurzame energie en minder afhankelijkheid van Poetins gas.

En daar is dan de nieuwe gemeenschappelijke Europese vijand, Poetin. D66 bevestigt waarom de EU de opstand in Oekraine heeft veroorzaakt. We hebben de EU nodig en een Europees leger, want we hebben Poetin en Rusland als vijanden! Smerige spelletjes en leugens.

 • De PVV heeft gelijk. Nederland kan ervoor kiezen uit de euro en de Europese Unie te stappen. Wilders streeft samen met antisemitische en homofobe vrienden, die laten zien dat we ook binnen Europa nog moeten werken aan universele waarden, naar een uittocht uit de euro en een verdeeld en onmachtig Europa.

Veel gebakken lucht en de bekende jij-bakjes. Dat is waar je op kunt rekenen bij D66.

Geert Wilders bestrijden, omdat zijn standpunten bestrijden met argumenten een onmogelijke opgave is gebleken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s