Door Blondemevrouw

De EU-verkiezingen zijn voorbij. Feitelijk stond er niets op het spel. De gekozen EU-parlementsleden werken in de marge en kunnen niets bereiken. De nationale regeringsleiders werken samen met de EU-commissie achter gesloten deuren en stellen de bevolking van de Natiestaten vervolgens voor voldongen feiten. De ene keer nemen de regeringsleiders vanuit de Tweede Kamer een beetje ‘verantwoordelijkheid’ voor een besluit en de andere keer neemt men voor de vorm vanuit de EU ietwat ‘verantwoordelijkheid’. Een-tweetjes. Beide werken volledig samen in het bedonderen van de burgers.

De vertegenwoordigende democratie is een achterhaald negentiendeeeuws systeem, waardoor politici na de volkse gang naar de stembus vrijuit hun gang kunnen gaan.

De toekomst voor de vrije burgers ligt dus wellicht niet in de vertegenwoordigende democratie zoals we die nu kennen. In plaats van 1 maal per vier jaren een nietszeggende stem op eenheidsworst uit te brengen, liever per belangrijk onderwerp eenduidig aangeven wat de vertegenwoordigende politici wel en vooral NIET namens ons mogen doen. Georganiseerd; een woord dat wordt gevreesd door machthebbers van het huidig systeem.

Verenigen vergroot de invloed. Goed beargumenterend, een steeds groter wordende Avant-Gardistische volksbeweging, die het woord “vertegenwoordigend” weer de daadwerkelijke betekenis zal geven. Opdat de volgende fase van het bestaan van de geciviliseerde mens meer vrijheid en meer afstand van het achterhaalde systeem der macht mag brengen.

De intellectuele Avant-Garde van deze tijd en van de toekomst zullen het samen en georganiseerd moeten doen. Heft in eigen handen.

 • Structureel informeren voorbij de mainstream media
  Congressen organiseren door heel het land
  Dagelijks pogen mensen te bewegen na te denken
  Dagelijks mensen stimuleren op onderzoek uit te gaan
 • Meer betrokken raken bij Onderwijs;
  Meer vrijdenkende docenten
  Meer controle op lesmateriaal inhoudelijk
  Meer vrijwillige ondersteuning Onderwijs
 • Meer invloed verwerven Media;
  Opstarten nieuwe tv-zender
  Meer actief online
 • Meer georganiseerd een signaal afgeven
  Middels petities, bijeenkomsten en eventueel staking
 • Vul verder aan, door hieronder een reactie achter te laten

 

De Avant-Gardistische volksbeweging, wie sluit zich aan?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s