Door Blondemevrouw

De mainstream media omschrijven het echter anders; ‘EU gaat mensensmokkel harder aanpakken’

 

De EU-lidstaten gaan mensensmokkel harder aanpakken. Daarvoor zullen Europol en het agentschap voor grensbewaking Frontex actiever worden ingezet bij de buitengrens. Momenteel is er een enorme toevloed aan mensen die vanuit Noord-Afrika op bootjes de Middellandse Zee oversteken naar Europa. Volgens internationale verdragen mogen mensen niet zomaar teruggestuurd worden, omdat landen asielzoekers in bescherming moeten nemen.

 

Als deze mensen uit Noord-Afrika niet teruggestuurd kunnen worden vanwege internationale verdragen, heeft extra controle op buitengrens geen effect. Omdat het land waar men binnentreedt volgens dezelfde verdragen verplicht is hen op te vangen als asielzoeker, moeten de binnengrenzen van de EU strenger bewaakt.

Nu laten landen zoals Italie de gelukszoekers zonder registratie verder de EU binnen stromen. Zoals 1000 per week in Nederland.

 

Velen komen in Italië aan, dat meer werk moet gaan maken van de identificatie en registratie van vreemdelingen. Dat moet voorkomen dat zij zomaar doorreizen naar andere landen zoals nu gebeurt.

 

En tot slot;

 

Ook werkt de EU op initiatief van Nederland een proef uit om landen die weigeren onderdanen terug te laten keren, te korten op ontwikkelingssamenwerking en buitenlandse handel.

 

Helaas, volgens de internationale verdragen is er altijd een reden om de gelukszoeker niet terug te sturen. Geen bed, bad en brood in land van herkomst, gevaar in land van herkomst, represailles in land van herkomst, etc..

Als deze mensen uit Noord-Afrika niet teruggestuurd kunnen worden vanwege internationale verdragen, heeft extra controle op buitengrens geen effect. De toestroom is slechts op 1 wijze tegen te gaan; de binnengrenzen van de EU moeten bewaakt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s