Door Blondemevrouw

Mensenrechtenactivisten vrezen dat Behnam Irani, een Christelijke pastoor, uit zijn cel is gehaald, gemarteld is en zal overlijden aan zijn verwondingen vanwege het uitblijven van medische zorg. Een methode die ook wel “silent execution” wordt genoemd. Het islamitische regime in Iran gebruikt deze methode om politieke gevangenen te vermoorden, zonder het slachtoffer officieel ter dood te veroordelen. De islamitische autoriteiten verklaren vervolgens dat het slachtoffer “een natuurlijke dood” is gestorven. 

 

Behnam Irani, an imprisoned Christian Pastor, was forcibly removed from his cell at 6:30 a.m. on June 7, 2014. He was apparently told that he was being taken for court proceedings and that he would be returned shortly. He was never taken to court or returned to his cell

 

Behnam Irani werd in 2008 tot 5 jaar voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor zijn Christelijke activiteiten en voor poging tot bekeren van moslims. De officiele aanklacht luidde ‘daden tegen nationale veiligheid’.

Op 14 april 2010 vielen veiligheidsdiensten zijn woning binnen, werd hij geslagen waar zijn familie bij was en werd hij meegenomen. Er werd nog een jaar bovenop de eerder opgelegde celstraf opgelegd en Behnam Irani werd voor 6 jaar naar Karaj Central Prison gestuurd.

 

Although Irani was not sentenced to death, given the regime’s history, human rights activists fear that he has been taken to be beaten or tortured and left to die over time from his injuries by being denied medical care — a method known as “silent executions.” These are what the regime uses to murder many political prisoners without increasing its execution count. The authorities simply report the prisoner died of “natural causes.”

 

De kans is groot dat Behnam Irani binnenkort niet meer leeft. Dagelijks worden 301 Christenen vermoord, enkel en alleen vanwege hun geloof, in islamitische landen met de mohammedaanse leer als enig leidraad.

 

De wereld heeft er nauwelijks oog voor maar de vervolging van christenen in de Arabische wereld neemt dramatische vormen aan. De vervolging van christenen in met name de islamitische wereld is nog nooit zo erg geweest als nu. Volgens El Shafie, hoofd One Free World International, worden er op dit moment over de hele wereld ongeveer 200 miljoen Christenen vanwege hun geloof in Jezus Christus vervolgd in islam-landen. Er is een schrikbarende toename te constateren van moordpartijen op christenen wereldwijd, verbanning, huisonteigening, landroof, brandstichting, afpersing en verkrachting van vrouwen. Men schat dat er jaarlijks rond de 110.000 Christenen in islamitische landen worden vermoord enkel en alleen vanwege hun geloof, en vele honderdduizenden anderen mishandeld. Iedere dag worden 301 Christenen vermoord in moslimlanden, vanwege hun geloof.

 

Twee honderd miljoen Christenen worden op dit moment vervolgd in islamitische landen, vanwege hun religie. Twee-honderd-miljoen. Dringt dat tot u door? Jaarlijks worden 110.000 Christenen vermoord enkel en alleen vanwege hun geloof, in islamitische landen met de mohammedaanse leer als enig leidraad. Vermoord. Want volgens de koran is het vermoorden van een Christen een verplichte islamitische daad.

Christenen in het westen doen veel te weinig voor Christenen in islamitische landen. Christenen tolereren veel te veel van mohammedanen in het westen. Te veel Christenen in het vrije westen zien in islam een bondgenoot tegen het secularisme (de overtuiging dat religie en geloof geen invloed mogen uitoefenen op de maatschappij).

Ondertussen ligt Behnam Irani ergens op een koude vloer, aan zijn verwondingen door marteling overlijdend. Voor zijn geloof in Jezus Christus. Moge zijn lijden spoedig eindigen.

Christelijke pastoor Behnam Irani

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s