Door Blondemevrouw

Ahmad Yazdanparast bracht zijn vrouw Ahdieh Khayatzadeh ongeveer twintig jaar geleden vanuit het islamitische Iran naar het westerse Schotland. Ahmad houdt vast aan de mohammedaanse leer als enige leidraad in het leven, terwijl zijn vrouw uiteindelijk tot bloei komt als succesvolle westerse vrouw. In 2010 vroeg zij na jarenlange onderdrukking en mishandeling een scheiding aan, waarna zij met succes een nieuw leven opbouwt met haar drie kinderen. Op het moment ze wordt vermoord, heeft ze een vermogen van 700.000 pond en is ze meer succesvol dan Ahmad. Zijn islamitische eer is aangetast. Zijn handelen is ingegeven door de mohammedaanse leer. Islamitische eermoord. In de EU.

 

Ik ben een Britse moslim. In mijn thuisland is de man superior aan de vrouw en heeft de man gezag en macht over zijn vrouw. In mijn thuisland had zij mij dit nooit aangedaan. Ze was verwesterd. Genoeg is genoeg. Game over.

 

In een interview met de tweeling-dochters wordt er niet gesproken van ‘honourkilling’ en vragen de meiden zich af waarom hun vader dit gedaan heeft. Eermoord is ingegeven door de mohammedaanse leer als leidraad in het leven. Moslima’s die de westerse vrijheid verkiezen en islam de rug toekeren, zijn voor altijd in gevaar. Omdat de gewelddadige islam en beroepsmoslims alle vrijheid krijgen om moslims in het westen te herislamiseren.

 

Glara added: ‘Dad had brought Mum over to Scotland from Iran when she was in her early twenties. She had no family here and couldn’t speak a word of English. He was mentally abusive to her from the start. He was never kind or showed her understanding.

‘She felt trapped, lonely and far from home. But she was so strong and determined to make things work. When we were born she went to college and did a hairdressing and beauty course and got diplomas in both of them. Later, she did a teaching degree – all the while looking after two small children and learning English. She wanted to make her life successful and to have a happy family. The problem was Dad.’

By the girls’ own admission, Ahmad, who owned a takeaway, was a distant, uncaring father.

‘He didn’t even know when our birthdays were or what year at school we were in,’ Gloria recalls. ‘Mum did absolutely everything. She was the heart in our home. Dad would sit at the dinner table without saying a word and, when he did, it was to pick a fight.

De dochters hebben aangegeven dat zij meermaals bij de politie hebben aangeklopt voor hulp, omdat hun vader had gedreigd hun moeder te vermoorden. Niemand heeft haar beschermd.

Op film is te zien hoe Ahmad Yazdanparast een jerrycan met benzine vulde. Ahdieh Khayatzadeh werd door Ahmad met benzine overgoten en in brand gestoken. Met 95% van haar lichaam verbrand, overleed zij. Op gruwelijke en pijnlijke wijze vermoord, omdat zij teveel verwesterd was.

Met het importeren van een gewelddadige ideologie, zijn tevens gewelddadige tradities geimporteerd. Islamitische eermoord. Ahdieh was een voorbeeld van de emancipatie van de moslima en is een voorbeeld van de wijze waarop vanuit islam met moord wordt geantwoord op de emancipatie van de moslima.

Iedere vrouw is verplicht zich in te zetten voor het behoud van de vrijheid van de vrouw met de toenemende invloed van islam in het westen. En iedere vrouw is verplicht om met alle vrouwen een front te vormen tegen islamitische onderdrukking en voor bescherming van (ex-)moslima’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s