Door Blondemevrouw

Gisteren stond in de Amerikaanse GoedVolk-krant, The New York Times, een column van mevrouw Jocelyne Cesari, senior research fellow bij Berkley Center for Religion en director van the Islam in the West Program aan Harvard University. Een specialist, een kenner, iemand die weet wat er speelt. Jocelyne legt uit hoe jihadisme kan worden tegengegaan.

Cesari stelt dat een gebrek aan kansen in het vrije westen niet de enige voedingsbodem is voor jihadisme. Er is veel meer aan de hand. (Natuurlijk is er geen sprake van een gebrek aan kansen. Het is een bewuste keuze om school niet af te maken, niet hard te willen werken om een toekomst op te bouwen, maar op een snelle of makkelijke manier aan geld te willen komen. Maar ok, gebrek aan kansen, niet de énige reden.)

Jonge moslims radicaliseren, omdat zij gediscrimineerd worden. Omdat de niqaab niet geaccepteerd wordt, omdat de minaretten niet hoog genoeg mogen zijn, omdat we vrouwelijke besnijdenis niet accepteren en omdat we halal food afwijzen. Jawel, ze schrijft het écht. Hierdoor hebben moslims het gevoel, dat zij niet geaccepteerd worden.

Daarnaast is de afgenomen invloed van nationalisme, communisme en liberalisme een oorzaak voor islamitische radicalisatie, volgens mevrouw de islam-specialist. Omdat moslims zich nu niet kunnen aansluiten bij deze ideologieën, zijn zij genoodzaakt zich tot de jihadistische ideologie te richten. Kennelijk hadden we de holocaust kunnen voorkomen door simpelweg het nazisme te omarmen. Wat een gemiste kans. Hadden we dat maar eerder gewußt.

Door bovengenoemde factoren, zitten we nu met de gebakken islamitische peren. Cesari heeft een dringend advies opdat we het tij zullen keren. De politiek moet zich gaan inzetten om de beeldvorming van islam te positiviseren. Omdat op dit moment het beeld bestaat dat islam onverenigbaar is met westerse waarden. En dat is natuurlijk helemaal niet waar.

Daarbij moet ‘the war on terror’ volledig losgekoppeld worden van islam. Hey, waar hebben we dat eerder gehoord? Islamitische Staat heeft he-le-maal NIETS met islam te maken, toch Boomsma? Jocelyne stelt dat Europa een grote politieke uitdaging heeft, om islam volledig te integreren. Van Niqaab tot minaret, van vrouwelijke besnijdenis tot halal food en natuurlijk nog veel meer onverenigbare islamitische normen en waarden.

Wat mevrouw Cesari werkelijk zegt, is wat Mohammed zegt; er zal vrede zijn op aarde, zodra alles en iedereen islamitisch is of zich minstens aan islam heeft onderworpen. Opnieuw onderstrepend dat zogenaamde islamkenners op zijn minst gewantrouwd moeten worden.

Om geweld vanuit islam – middels opdrachten van Mohammed – tegen te gaan, is volledige islamisering noodzakelijk.

U kunt de hoofddoek voor de vrouwen in uw gezin alvast bij de Hema aanschaffen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s