Door Blondemevrouw

GeenStijl heeft gewonnen. Het OM heeft vandaag schriftelijk laten weten, GeenStijl niet te gaan vervolgen voor de fotofuck van Van Rossem. Mooi, dat voelden we op onze Hollandsche klompen aan natuurlijk. GeenStijl is niet te stoppen of te censureren en zo zien we het graag. Wat echter van groter belang is, is de intentie van onze overheid.

Twee jaar geleden maakten velen zich zorgen over de koers Geenstijl leek te gaan varen. Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend, leek het op dat moment de zoveelste anti-PVV website te worden en meer mainstream te zijn dan door de lezers gehoopt werd. Diezelfde lezers riepen GeenStijl ter verantwoording. En met groot succes. Op dit moment is GeenStijl toonaangevend, uitstekend informerend en eindelijk islam-kritisch.

Zo had ik enkele jaren geleden regelmatig kritiek op de ogenschijnlijke naïviteit van Annabel Nanninga. Niet omdat ik haar persoonlijk ken of een afkeer van haar heb, maar omdat ik het reeds decennia van groot belang vind, dat islamkritiek vaak en openlijk geuit wordt. Nu kan ik zeggen, dat ik één van de grootste fans ben van mevrouw Nanninga. Ieder stuk van haar hand is scherp, informatief en de kern rakend. En de GeenStijl-manier van schrijven is absoluut van toegevoegde waarde. Zij noemt zichzelf een vrijheidsfundamentalist en mag voor haar inzet bewonderd worden.

Bart Nijman, alias Van Rossem, heeft het OM getriggerd een onderzoek naar GeenStijl in te stellen en de mogelijkheden tot censuur te analyseren. Een fotoneuk van Van Aartsen was zogezegd de aanleiding, maar in werkelijkheid schuilt daar veel meer achter. GeenStijl is van groot belang geworden. Van veel groter belang dan alle kranten en websites die aangestuurd worden door Het Genootschap der Hoofdredacteuren bij elkaar. En dat zit de overheid goed dwars. De volgende keer dat men een onderzoek naar GeenStijl instelt, zal men beter voorbereid te werk gaan. Reken daar maar op. Vrijheidsfundamentalisten zijn namelijk de grootste doorn in het oog van de staat.

De Europese Commissie is op intiatief van Nederland gestart met het samenstellen van regelgeving om binnen de EU vrijuit te kunnen censureren.

 

Samengevat: onder het mom van transparantie, gelijke rechten en democratie wordt hier defacto gepleit voor total control vanuit de overheid (Brussel). Deze ontwikkeling is buitengewoon verwerpelijk en dient met de grootst mogelijke kracht bestreden te worden. – Jean Wanningen

 

Hulde voor GeenStijl. Jullie hebben de eerste slag gewonnen. Wees voorbereid op de oorlog. En laat je de mond niet snoeren. Nooit. Velen rekenen, net als ik, op jullie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s