Door Blondemevrouw

Jan heeft ambities en wil een hoofdrol. Geldingsdrang, noemde hij het zelf in een interview. Iemand met een dergelijke behoefte om belangrijk te zijn, is makkelijk te sturen. Et Voilà, de marionetten van VNL hebben op de juiste knoppen gedrukt bij Roos en zijn ego aangesproken. Jan wil een hoofdrol, maar zet zichzelf op een zijspoor

De situatie doet me denken aan juf Nanninga, die zich achter een betaalmuur liet wegstoppen vanwege haar geldingsdrang, juist op het moment haar invloed in opinieland sterk groeiende was. Ze heeft haar fout uiteindelijk erkend, maar haar stukken bij TPO hebben nu nog steeds minder impact dan haar werk in hoogtijdagen bij GeenStijl.

Jan heeft niet beseft dat zijn invloed met zijn positie in de media enorm veel groter is dan zijn invloed met VNL ooit zal zijn. Hij had reeds de hoofdrol. Hij zou het komende half jaar richting de verkiezingen van groot belang geweest zijn. En daar is vakkundig een stokje voor gestoken.

Want het werk van Jan stuurt de kiezer richting de PVV. Ook terwijl dit (kennelijk) geenszins de intentie van Roos is. Maar wie de conclusies trekt uit de feiten die Jan Roos presenteert als journalist, heeft geen andere keuze dan PVV stemmen. En nu is die kritische journalist die weigert in de mediamaat van het establishment te lopen, op een zijspoor gezet. Vrijwillig want geldingsdrang. Het ego blijkt steeds weer de zwakte van de mens.

Als aanvoerder van VNL moet hij hopen op voldoende media-aandacht, om vervolgens te hopen op een zetel die hooguit kamervragen in de marge oplevert. Als opiniemaker had hij directe invloed op de burgers, die uiteindelijk in grote aantallen afscheid moeten nemen van de regentenpartij(en), als we (burger)oorlog(en) nog willen afwenden.

Met het grote belang voor ogen had Jan Roos zich niet door zijn ego moeten laten verleiden om een valse “hoofdrol” te gaan spelen. Hij gaat met VNL – een product van mensen die eerst van binnenuit en nu extern de PVV willen vernietigen – roeptoeteren vanaf de zijlijn. Kaltgestellt in aanloop naar verkiezingen. Chapeau voor de bedenkers.

Van journalist die de PVV ‘in de hand werkt’, naar marionet die in ieder tv-programma komt opdraven om als instrument van het establishment de PVV te bekritiseren in de hoop nog een zetel te stelen.

Ze hebben je bij de ballen, Jan. Omdat je je ego niet kon laten leeglopen. En straks? Niet alleen het ego gekrenkt, maar ook de journalistieke carrière de das om gedaan. Flapdrol.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s