Door Blondemevrouw

Beste Theodor,

Je vraagt je inmiddels af wat zo onmenselijk is aan de doodstraf, naar aanleiding van de islamitische ramadan-slachting van 49 gays in Orlando. Je gaat er hierbij vanuit dat het mogelijk ‘onmenselijke karakter’ van de doodstraf de reden moet zijn om ertegen te zijn. Er is echter maar één echte reden om tegen de doodstraf te zijn.

In het geval van de aanhangers van de moordzuchtige veroveringssekte islam, lijkt het me sowieso niet relevant. Omar Mateen heeft de doodstraf namelijk reeds opgelegd gekregen. Direct en onherroepelijk, zonder juridisch proces, dood geschoten. Ik zie geen verschil in genoegdoening indien hij eerst een proces had gehad.

Was hij blijven leven, dan had hij een levenslange straf met minimaal bestaan verdiend. De samenleving voor altijd voor hem beschermend, zou hij met bed, bad en brood de rest van zijn dagen moeten slijten. Een matras op de grond in een kleine cel die gedeeld moet worden met minimaal 3 andere soortgenoten en dagelijks kale sneetjes brood met eindeloze hoeveelheid vers water. Eens per dag 10 minuten luchten en bij goed gedrag een kaartspel toestaan op de cel. En meer niet. Dat is straffen. Onmenselijk? Leer de mens kennen.

Theodor, je vraagt je verder af of de redenering klopt dat de ene mens niet over het leven van een ander mag oordelen. Dat is echter in Nederland niet aan de orde en daarmee kom ik bij de enige echte reden waarom je tegen de doodstraf moet zijn;

Geef machthebbers nooit het instrument om onderdanen legaal te vermoorden.

In Nederland is er geen sprake van ‘ene mens oordeelt over andere’. Dat impliceert namelijk een gelijkwaardigheid, die er in de praktijk niet is. Rechters in Nederland staan bekend om het verweven van hun pollitieke kleur in hun rechterlijke uitspraken.

We mogen nooit het risico nemen dat hardnekkige tegenstanders van beleid legaal weggemaakt kunnen worden. En wie nu denkt dat zoiets in Nederland nooit zou gebeuren, feliciteer ik met hun ignorance. It ìs bliss for sure.

Dus het klopt dat je de dood niet als straf kunt opleggen, Theodor, maar alleen omdat je dat instrument nooit aan mensen met macht mag geven. (En ook wel een beetje omdat de volgende stap het afhakken van handen bij diefstal is en we dan onder sharia lijden.)

Een grens van onze moraal zullen we anders aan moeten geven. Zoals het sluiten van de grenzen voor islam, het sluiten van moskeeën en islamscholen, het verbieden van islamitische uitingen in de openbare ruimte en de moordzuchtige sekte met veroveringsdrift terug in het hok duwen. In plaats van miljarden aan de EU en aan islamlanden, remigratiebonussen uitbetalen.

En de-islamiseren.

Met warme groet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s