Door Blondemevrouw

Een video van moslims die open en eerlijk aangeven hoe zij de toekomst van het westen zien en wat hun intenties zijn.  “Sharia for UK! Islam is coming. Wherever you look, from the east to the east and the west to the west. The verses of Koran have mentioned, Allah has send his messenger with guidance and truth, so we may dominate over the whole world. Even the disbelievers, the kafirs, the unbelievers, they are hated. We are not going to integrate, we will tell society what is the right way, cause we have been given the guidance, which is al islam. We have come to show the message of islam. Islam is superior to all other beings, democracy is failing, we will fight you until you worship Allah alone. There is a purpose in life, there is a death and a reality after death. We invite you to islam.”

Na het plaatsen van deze video op twitter, reageerde een volgster:

En links lacht je uit als je hierbij angst en onrust voelt. Fascisme in een nieuw jasje.

Een treffende opmerking. Echter, hierop werd vervolgens gereageerd door een ander:

Voel eigenlijk alleen angst bij mensen als jullie. Haatzaaier, onzin uitkramend, heel eng.

De volgster vindt het stigma ‘haatzaaier’ heel vervelend en reageert:

Je zou me niet als haatzaaier bestempelen als je meer van mijn tweets zou lezen.

Waarop de man zegt:

Daar heb je een punt. Had me tot Blondemevrouw moeten beperken, excuus daarvoor.

Tevreden dat het stigma zich alleen tot Blondemevrouw beperkt, zegt ze:

Dank je 😉

Toen ik daarop aan haar vroeg of ze mij een haatzaaier vindt, reageerde ze verbolgen. Hoe ik tot die conclusie ben gekomen. Dat het de mening van die man is, dat ze zichzelf geen haatzaaier vindt en dat het wat haar betreft daarom gaat. Ze weigerde gewoon met de haatzaaiende massa op een berg geschoven te worden.

Ze stelt dus dat ze mij niet als haatzaaier ziet, maar ze vindt het prima als een ander mij zo bestempelt, als dat betekent dat ze zelf verschoond blijft. De angst voor een stigma maakte haar tevreden dat de man alleen Blondemevrouw als haatzaaier bestempelt en niet langer haar als dusdanig beschouwt. Ze had natuurlijk kunnen kiezen voor een inhoudelijke reactie, door te verwijzen naar de video met de haatzaaiende boodschap van de moslims en pal te staan voor haar eerste reactie, dat ze hierbij terecht angst en onrust voelt. En dat mensen die haatzaaierij vanuit islam zo ervaren, geen haatzaaiers zijn. Maar ze had slechts één prioriteit: het stigma ontlopen.

Die prioriteit hadden de South Yorkshire Police en de Rotherham Metropolitan Borough Council ook, toen tussen 1997 en 2013 een minimum van 1400 – voornamelijk westerse – kinderen seksueel misbruikt, ontvoerd en gemarteld zijn door groepen moslims. Uit angst voor het stigma ‘racist’ hebben politie, ambtenaren en sociaal werkers dit massale misbruik van kwetsbare kinderen verborgen gehouden en het misbruik decennia laten voortduren. Het mag wat kosten, zo’n vrijwaring.

De angst voor een stigma maakt je onbetrouwbaar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s