Door Blondemevrouw

Het is beter als kinderen van asielzoekers op school naast het Nederlands ook hun eigen moedertaal leren. Dat advies geven het ministerie van Onderwijs en de PO-raad in een nieuwe handreiking aan de basisscholen.

Het begint met taal
De integratie van moslims is mislukt. Niet alleen omdat de islam onverenigbaar is met onze cultuur en de opvoeding met de leer van Mohammed haaks staat op onze normen en waarden, maar ook omdat de eerste generatie nooit verplicht is om de Nederlandse taal te beheersen, waardoor hun kinderen thuis continu de moedertaal spreken en pas op school in aanraking komen met het Nederlands. Het begint met taal. En daar heeft de overheid maximaal gefaald.

Armoede speelt geen rol
Mounir El Hamdaoui is een profvoetballer die in Nederland geboren is en zo denkt hij over taal:

Naar de Nederlander in mij moet je goed zoeken. Ik ben hier geboren, maar ik ben Marokkaans opgevoed. Zo voed ik ook mijn dochter op. Mijn vrouw is Arabisch, ik ben Berbers. Door ons leert ze twee talen; Arabisch en Berbers. Later op school zal ze Nederlands leren.

Zelfs de dochter van een succesvolle in Nederland geboren Marokkaan gaat met een achterstand naar school. Vervolgens betaalt de Nederlandse belastingbetaler voor bijscholing van deze miljonairsdochter om haar Nederlands voldoende op niveau te krijgen om onderwijs te kunnen volgen. En ze zal de Nederlandse taal nooit volledig beheersen, omdat er thuis geen Nederlands wordt gesproken.

Op school iets leren, is slechts een relatief klein onderdeel van het proces naar beheersing. Dagelijks in de praktijk brengen van hetgeen je leert, het continu herhalen en steeds opnieuw meekrijgen hoe zinnen, woorden, gezegden en uitdrukkingen gebruikt worden, resulteert in beheersing van de taal.

Discriminatie Nederlandse kinderen

Mees viel er compleet buiten. In de pauzes praatten zijn klasgenootjes Turks en Marokkaans. Hij werd uitgemaakt voor ‘tata’, kaaskop en kut-Hollander. Dit was geen pesten door een paar kinderen. Dit was discriminatie.

Door invasiërs niet te verplichten de Nederlandse taal te beheersen en hun kinderen het Nederlands mee te geven, is bijgedragen aan het ontstaan van segregatie, een parallel-leving. Moslims worden steevast beschouwd als slachtoffers van deze situatie, maar zij houden deze toestand willens en wetens in stand. Ondertussen zien we de gevolgen voor Nederlandse kinderen steeds vaker. Zij zijn de slachtoffers van het wanbeleid van de overheid. Buitengesloten, gediscrimineerd en vernederd.

Verplicht in ieder geval op schoolpleinen het spreken van de Nederlandse taal. Dan weet een docent wat er gaande is en kan er eventueel ingegrepen worden.

Toekomstperspectief
De eerste eis bij het solliciteren naar een baan, is meestens een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift. Minder kansen op de arbeidsmarkt? Het begint met taal.

De eigen taal geeft migrantenkinderen een veilig gevoel.

Het ministerie van Onderwijs komt nu met het briljante idee dat Nederland migrantenkinderen les moet gaan geven in hun eigen moedertaal.

Gebrek aan integratie geeft kinderen juist een onveilig en ontheemd gevoel. Willen we migrantenkinderen een veilig gevoel geven dan moeten we ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk volledig mee kunnen draaien in onze samenleving en kansen hebben om zichzelf maximaal te ontwikkelen.

Zowel de migrantenkinderen als hun invasie-ouders moeten slechts één doel hebben op de kortst mogelijke termijn: de Nederlandse taal leren. Zodat ze zich in de Nederlandse samenleving kunnen redden, zodat ze contact kunnen maken met Nederlandse kinderen en buren, zodat ze meteen kunnen beginnen aan het bouwen van hun toekomst in Nederland.

Het voorstel van het ministerie van Onderwijs staat haaks op ieder onderzoek naar integratie, haaks op de belangen van de Nederlandse samenleving, zelfs haaks op de belangen van de invasiërs. Het stimuleert segregatie en het vernietigt ieder restje van cohesie.

En het bevestigt opnieuw dat de mensen die dergelijke belangrijke besluiten moeten nemen, dit niet doen op basis van de rede en logica, maar op grond van hun idealistische overtuiging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s