De invloed van kritische vrije burgers is groeiende en laat zich niet meer stoppen. Steeds vaker zien we hier bewijzen van. Zo ook met betrekking tot de nationale herdenking op 4 mei. “Op 4 mei herdenken wij de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog“.

Nationaal Comite 4 en 5 mei
De laatste jaren was het Nationaal Comité 4 en 5 mei het spoor volledig bijster. Onder invloed van de staat, met politieke belangen als uitgangspunt, werd de betekenis van 4 mei veralgemeniseerd en verbreed ver voorbij de kern. “Op 4 mei herdenken we alle oorlogslachtoffers in de wereld.” Oh ja, joh? De herdenking van de Tweede Wereldoorlog is kennelijk te nationalistisch en benadrukt de sociale cohesie onder autochtonen. De toekomst is wellicht niet van ons, maar het verleden delen we samen. “Dat moeten we niet willen”, zullen de multiculturalisten gedacht hebben.

Marokkanen
Zo is de laatste jaren plotseling veel aandacht besteed aan de bijdrage van de Marokkanen aan de verdediging van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de website van Het Verzetsmuseum lezen we bijvoorbeeld het verhaal van Moughit Ben Daoud, een Marokkaanse sergeant die verklaart met 34 Marokkanen in 1940 in Zeeland te zijn aangekomen om de Nederlanders te verdedigen. Mocht het een waargebeurd verhaal betreffen, is het alsnog absurd dit van groot belang te laten lijken. Alleen met het doel de Marokkaanse immigranten in Nederland voor de verandering met iets positiefs te associeren, is dit twijfelachtige fenomeen uitgemolken. “Die Marokkanen zijn niet alleen hier gekomen om onze wc’s schoon te maken, ze hebben ons tevens van de Duitsers bevrijd!” Oh ja, joh? Zo ver is men dus bereid te gaan. De politieke en maatschappelijke problemen van nu, beweegt hen de geschiedenis te herschrijven.

Kritische burgers
Natuurlijk is dit vrije kritische burgers direct opgevallen en zij hebben hun afkeuring de afgelopen jaren duidelijk laten blijken. En met effect. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft een begin gemaakt met tot inkeer komen. In 2014 herdenken we op 4 mei weer als vanouds de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. En de spotjes op televisie gaan weer, zoals het hoort, over de verschrikking van de vervolging van Joden, de angst tijdens het onderduiken en de Nederlandse oorlogslachtoffers.

Hulde aan de Avant Garde van deze tijd. Uw invloed is groeiende.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s