Door Blondemevrouw

De NAVO zet een tandje bij als gaat om oorlogsretoriek. Provocatie alom. Jawel, we hebben een vijand nodig. De EU wil het federaliseren van de unie doordrukken en kan wel een vijandje gebruiken. Draagvlak voor een Europees leger enzo. De NAVO en de EU werken nauw samen in hun spelletje stratego en landjepik.

De NAVO beloofde in 1997 geen kernwapens of substantiële aantallen gevechtstroepen in landen in de periferie van Rusland te stationeren, om Moskou de uitbreiding van de NAVO makkelijker te laten accepteren. Die afspraak heeft de NAVO nu duidelijk geschonden.

 

“Wij willen opkomen voor de soevereiniteit en keuzevrijheid van Ruslands buurlanden.”

 

Maar natuurlijk, leugenaars. Wellicht dat de NAVO dan eerst eens voor de soevereiniteit en keuzevrijheid van de landen binnen de Europese Unie wil opkomen?


‘Het is duidelijk dat de Russen de NAVO als een tegenstander hebben bestempeld, dus moeten wij beginnen Rusland niet langer als een partner maar meer als een tegenstander te beschouwen’, zei Vershbow

 

Oh ja, joh? Is dat zo duidelijk? Het mag toch duidelijk zijn dat de EU en de NAVO Rusland als tegenstander hebben bestempeld en Putin hierop tot dusver terughoudend gereageerd heeft.

  • Oekraine, met een democratisch gekozen president, besloot zich niet langer te richten op aansluiting bij de Europese Unie. Onder andere omdat de EU de eis op tafel had gelegd dat Oekraine de banden met Rusland moest laten varen. Maar met name vanwege het gebrek aan toekomstperspectief de EU brengt met de zichtbare negatieve gevolgen van de federalisatie-drang.
  • Enkele weken nadat de democratisch gekozen president de EU de rug toekeerde, werd chaos gecreeerd in Oekraine door fascisten die gesteund worden door de EU. Van Baalen (VVD) collaboreert namens de EU met de fascisten van Svoboda.
  • Vervolgens dwingt de EU de democratisch gekozen president die de EU de rug toekeerde, af te treden vanwege protesten van de fascisten die nota bene dankzij de steun van EU plaatsvinden. Ordinair ouderwets een regering omver werpen omdat het niet mee wil werken (aan aansluiting bij de EU); dat is wat de EU (opnieuw) heeft gedaan.
  • Oekraine is lid van de EU noch van de NAVO. Wat doen zij daar dan?
  • De Russen woonachtig in Republiek de Krim hebben middels een referendum besloten zich bij de Russen aan te sluiten. Een referendum. Democratie.
  • Maar als de uitslag van een referendum de EU niet aanstaat, wordt het niet erkend. Zo zei Nederland NEE tegen Europese grondwet, maar werd JA doorgevoerd. En nu ook met de Krim; EU weigert uitslag referendum te erkennen. Democratie?

En nu willen de EU en de NAVO ‘opkomen voor de soeveiniteit en keuzevrijheid van Ruslands buurlanden’? Zeker niet. Men liegt. En niet voor het eerst. Men speelt stratego en landjepik, over de hoofden van de burgers in de EU en met de centjes van de burgers in de EU. Voor het gemak collaborerend met fascisten, omdat het nu eenmaal zo uitkomt en men geen last heeft van een geweten. Machtswellustelingen.

Tot een jaar of twaalf geleden hadden we goeddeels geloofd wat de EU ons wijs wil maken, want de mainstream media hadden het alleenrecht op duiding. Kennelijk is het nog niet doorgedrongen tot de machtsgeilen, dat het internet bestaat. En de burgers steeds slimmer en meer geinformeerd raken.

Ondertussen is het natuurlijk best frustrerend om te zien dat we een oorlog ingerommeld worden. De EU en de NAVO hebben een vijand nodig. En Putin is de uitverkorene.

De relatie tussen PVV en le Pen was ‘het nieuws’ gisteren. Van Baalen (VVD) en zijn collaboratie met de fascisten van Svoboda is veel meer zorgwekkend. Weet wat u stemt op 22 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s