Door Blondemevrouw

Waarom staan nog zoveel mensen achter een ondemocratisch en megalomaan project als de Europese Unie? Hoe is het mogelijk dat nog zo ontzettend veel mensen gaan stemmen op politieke partijen die de Europese Unie steunen? Waarom lijken steekhoudende argumenten tegen de EU geen ingang te vinden bij zoveel kiezers? Omdat we in een bijzonder tijdperk leven, wat zowel voor- als tegenstanders van de EU nog niet (geheel) beseffen.

Eeuwenlang hebben machthebbers het indoctrinatie-instrument aan hun zijde gehad. Het is eeuwenlang gemakkelijk geweest de burgers te laten geloven, wat men hen wil laten geloven. Nog voor kranten en televisie bestonden, had men de dorpsomroeper. Namens de landheren werd het simpele volk ‘geinformeerd’ door leugens en halve waarheden te vertellen. De mainstream media zoals wij die de afgelopen eeuwen kennen, doen niets anders.

Het is nogal ironisch dat mensen die voor de EU kiezen (door mensen die tegen de EU zijn als ‘laks’ beschouwd) zichzelf vaak als vooruitstrevend beschouwen. Net als westerse vrouwen die de mohammedaanse hoofddoek verdedigen, zichzelf progressief noemen. Feitelijk zijn zij de laatste geindoctrineerden die zich nog op geen enkele wijze hebben losgemaakt.

Kijken naar de grootte van de groep geindoctrineerden, is eigenlijk niet zo van belang. Zie hoe groot de groep reeds is, die zich binnen slechts tien jaren heeft weten los te maken van indoctrinatie. Dat is bemoedigend, motiverend en geeft hoop voor de toekomst. De laatste groep wordt alleen maar groter, de eerste groep wordt uiteindelijk alleen maar kleiner. Er is geen weg meer terug. Eenmaal los van indoctrinatie, word je nimmer meer geindoctrineerd.

Mensen die nog steeds leven met geindoctrineerde denkwijze, zijn als groepsleden van een stam in Afrika die slechts luisteren naar het stamhoofd, zonder zelfstandig na te kunnen denken. De Pro-EU burgers leven echter niet in Afrika en worden dagelijks geconfronteerd met andere opinies en feiten. Het kan lang en het kan kort duren, maar de realiteit zal ooit ook tot hen doordringen. Heb vertrouwen.

Besef in welk bijzonder tijdperk we leven en je zal minder snel gefrustreerd zijn over de tweedeling die is ontstaan. Honderden jaren indoctrinatie poets je niet weg in een decennium. Toch is reeds een grote groep vrijdenkend los van het indoctrinatiesysteem en deze groep zal slechts groter worden. En de machthebbers zijn reeds in paniek. Verandering zal volgen. En veel is al veranderd. Het systeem is nog steeds hetzelfde, maar heeft duidelijk zijn langste tijd gehad. Dat vooruitzicht is motiverend en voldoenend.

Vrij van indoctrinatie stem je op 22 mei op een partij die uit de EU wenst te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s