Door Joost Niemoller

De chaos in het Midden Oosten is ongekend. Machtsverhoudingen verschoven in hoog tempo. De kansen op een kalifaat in een gebied dat de helft van Irak en een kwart van Syrië bestrijkt, zijn reëel. Assad is net aan in staat om zijn eigen gebied te beschermen. Hetzelfde gaat op voor de Koerden. De Irakese regering is machteloos, want hopeloos verdeeld. Alleen grootschalig ingrijpen van Iran zou de toestand van aanhoudende en uitbreidende burgeroorlog kunnen veranderen, met als gevolg dat de twee grootmachten Saoedi-Arabië en Iran geen indirecte oorlog meer voeren, maar een directe.  Twee landen die allebei een eigen, maar niet minder totalitaire visie op de islam voorstaan.

‘Prima. Laat ze elkaar maar afmaken.’ Dat is een geluid dat ik nu veel hoor. Maar dat is een totale onderschatting van de gevolgen van dit uitdijende geweld. De vluchtelingenstromen zullen nog groter worden, en die gaan uiteindelijk allemaal richting het onbeschermde Europa. Ook hebben de Jihadi’s, deels door het vele Amerikaanse wapentuig dat ze in handen hebben gekregen, en met hulp van het geld uit de Golfstaten en Saoedi-Arabië vrij toegang tot de onbeveiligde EU zone.

Door het  isolationalistische beleid van Barack Hussein Obama II werd de zogenaamde ‘Arabische lente’ mogelijk die de islamitische doos van Pandora opende. De seculiere dictators die de islamwereld in bedwang hielden, zijn van hun troon gestoten, niet meer geholpen kennelijk door de CIA. Vroeg of laat zou dit sowieso gebeuren omdat de in de koloniale tijd geschapen kunstmatige landsgrenzen niet overeenkwamen met de onderliggende etnische belangen. Er zullen dus nieuwe lijnen in het woestijnzand getrokken moeten worden. Syrië is geen land. Irak is geen land. Het huidige Turkije is geen land, want deels van de Koerden. In de Sahara zone in Afrika vinden vergelijkbare onstuitbare processen plaats. Aanhoudende burgeroorlogen tussen fundamentalistische moslims en niet-moslims. Volksverhuizingen.

Hier in Europa zullen we ons moeten herbezinnen op de vraag wie onze vrienden zijn in de strijd tegen het islamisme. In de multiculturele, multi-etnische en steeds verder verzwakkende VS zullen we die vrienden in de toekomst steeds minder vinden, met name niet omdat dit land financieel in de grote zakken van China en Saoedi-Arabië is verdwenen. En dus niet meer in staat tot een eigenstandig buitenlands beleid.

Het nieuwe multi-etnische Westen is een verzwakt Westen. Aan mono-etnische grootmachten als China en Rusland is de toekomst. Daar is ook nu het verzet tegen de islamisering het grootst.

Lees verder….

 

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s