Door Blondemevrouw

ISIS – islamitische staat in Irak en Syrie – heeft als doel een islamitisch kalifaat in Irak en omliggende landen te stichten en ‘islam te verdedigen’. Vrijwel het gehele westen en midden, maar vandaag ook meer en meer het noorden van Irak, is met islamitisch geweld veroverd door ISIS. De westerse wereld wil ingrijpen.

Saoedi-Arabië heeft nu openlijk verklaard de islamitische terreurgroep ISIS te steunen en ‘wijst buitenlandse inmening in Irak af en roept op tot een snelle vorming van een regering van nationale eenheid‘.

Zoals in Gaza, waar islamitische terroristische Hamas (Handvest Hamas: Israël zal opkomen en zal overeind blijven tot de islam het elimineert, net zoals die de voorgangers ervan heeft geëlimineerd – Hamas heeft ernaar verlangd Allah’s belofte ten uitvoer te leggen, hoeveel tijd dat ook kost. Mohammed … zei: “De dag des oordeels zal niet komen, totdat de joden zich achter rotsen en bomen verstoppen, die zullen zeggen: ‘O moslims, o Abdullah, achter mij zit een jood, kom hier en dood hem‘.”) in een regering van nationale eenheid vrij mag ‘regeren’ en subsidies mag ontvangen. Ondertussen raketten op burgerdoelen in Israel afvurend. Saoedi-Arabië wenst voor ISIS en het islamitische kalifaat in wording in Irak, Syrie en omgeving, hetzelfde.

 

ISIS veroverden vanuit het noorden van het land de steden Mosoel, Tikrit, Baiji, Saadiyah en Jalawla. Volgens de UNHCR van de Verenigde Naties zijn 800.000 mensen voor het geweld gevlucht. Hun opmars kon pas worden gestopt bij de voor Sjiiten heilige stad Samarra, iets meer dan 100 kilometer ten noorden van Baghdad. Samen met de stedenFallujah en Ramadi in de westelijke provincie Anbar, die in 2013 al grotendeels onder controle van ISIS vielen, heeft de terreurbeweging nu vrijwel het hele westen en midden van het land in bezit. Een groot aantal door de ISIS gevangen genomen militairen van Nouri Maliki werd door aanhangers geëxecuteerd.

16 juni viel ook Tel Afar in handen van strijders van de ISIS. Dat was de laatste grote stad in het noorden van Irak, die ze nog niet hadden veroverd. Het grootste deel van de 200.000 inwoners is naar Koerdisch gebied gevlucht.

 

Saoedi-Arabië wijst dus buitenlandse inmening af en wil de islamitische terreurgroep ISIS maximale ruimte geven het kalifaat te stichten. De duiding van deze afwijzing wordt opnieuw door de MSM achterwege gelaten.

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft gezegd, dat er maatregelen worden genomen, om te voorkomen dat Nederlanders naar het gebied gaan om aan de zijde van de ISIS mee te vechten. Wat gaat hij doen? Jonge mohammedanen vastbinden aan hun bed? In Nederland geboren jihadisten een zak met geld aanbieden om afstand te nemen van hun verplichte islamitische strijd?

Geef gewoon eindelijk eens toe Timmerfrans, dat er iets fundamenteel mis is met islam. Met inmiddels 50 miljoen mohammedanen in Europa, had de balans al veel eerder opgemaakt moeten worden. In plaats van Rusland een vijand te maken, zoals de EU heeft gedaan, moet Nederland en ieder westers land, Rusland (en China) als partner zien.

De derde wereldoorlog gaat namelijk niet tussen Rusland en de VS met de EU, maar tussen islam en vrijheid.

Vrijheid eens verworven, is nimmer gegarandeerd en de moeite waard om voor te blijven strijden. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s