Door Blondemevrouw

Contant geld moet de wereld uit. Contant is niet te controleren door de staat, is niet te volgen en is een belangrijk element om onafhankelijk van de systemen te zijn. Vanuit de politiek ziet men de burger liever als geheel afhankelijk van het bankensysteem en de staat. Dat contant geld moet er dus gewoon uit.

Annemarie Jorritsma – voorzitter van de Vereniging Nederlandse Gemeenten & bekend van haar bewezen rol in de bouwfraude-zaak, doch corrupt onder de gevolgen uitgekomen – strijdt reeds jaren voor het opheffen van contant geld. Vorig jaar adviseerde het Nibud aan de burgers om altijd contant geld achter de hand te houden. Zo kunnen mensen toch noodzakelijkheden kopen als ze niet bij hun geld kunnen dat op de bank staat, bijvoorbeeld als de bank geconfronteerd wordt met een cyberaanval.

Annemarie Jorritsma was boos op het Nibud en noemde zo’n oproep zelfs gevaarlijk. “Ik vind juist dat we zo min mogelijk cash in huis moeten hebben in verband met het risico op overvallen”

Dat is mooi. Eerst door bewust wanbeleid van onder andere de VVD van Jorritsma, een hoeveelheid rovers het land binnen halen, om vervolgens dit roofgedrag als excuus te gebruiken om contant geld af te schaffen.

Contant geld afschaffen, is als het volk ontwapenen. Zijn we reeds letterlijk ontwapend, wordt ons ook het laatste vrije wapen afgenomen.

Rotterdam combineert het continu registreren van kentekens nu met het verder ontwapenen van de burger.

 

In Rotterdam verdwijnt het betaald parkeren met de chip, dat standaard was in de havenstad. Nu moeten mensen hun kenteken op de parkeerautomaat intoetsen. Ruim 40 procent van de parkeertransacties gaat al via de mobiele telefoon. Bovendien vervallen passen voor vergunningen en bezoekersregelingen, omdat alles digitaal gaat.

 

Was in Rotterdam het parkeren betalen met contant geld al geheel afgeschaft (met hetzelfde Jorritsma-excuus van overvallen en roof) en vervangen door betalen met de chip, gaat men nu nog een stap verder. Omdat 40% reeds via internet betaalt voor parkeren, moet de meerderheid van 60% die daar nog niet klaar voor is, er nu ook aan geloven. Want het levert de gemeente informatie en geld op.

Contant geld is een wettelijk betaalmiddel en zou door de overheid als dusdanig moeten worden geaccepteerd. Rotterdam bewijst echter het tegenovergestelde. Als Rotterdam bepaalt dat morgen voor parkeren betaald moet worden in bananen, betaalt u in bananen.

Bovendien heeft Rotterdam nu op ieder moment van de dag zicht op de kentekens en dus op de burgers in de stad. Monitoring alom. En omdat alles nu digitaal gaat, vervallen vergunningen en bezoekersregelingen; iedereen gaat meer betalen. Via de bank. Niet contant uiteraard.

Bovendien moet de overheid simpelweg altijd beslag kunnen leggen op uw geld.

Contant geld is een doorn in het oog van machthebbers. Vrijheid en onafhankelijkheid. Tot er een nieuw systeem is ter vervanging van het slaven-geld-systeem, is contant geld de laatste strohalm der vrijheid en onafhankelijkheid. Laat u niet verder ontwapenen.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s