Door Blondemevrouw

Een grootayatollah in Irak was al jaren geen voorstander van de sjiitische Iraake premier Nouri al-Maliki en nu ISIS op slacht- en rooftocht de veroveringsdrang laat gelden, grijpt grootayatollah Ali al-Sistani zijn kans een oproep te doen om de premier af te zetten en te vervangen. 

.

De grootayatollah streeft naar de eenheid van het land en daarvoor moet volgens hem de sjiitische meerderheid (60 procent van de bevolking) macht met anderen delen.

Dat staat haaks op het beleid van Maliki die al sinds mei 2006 premier is. Hij wordt er in binnen- en buitenland van beschuldigd de conflicten tussen bevolkingsgroepen, met name de sjiieten, de soennieten en de Koerden, op de spits te hebben gedreven.

.

U moet hieruit opmaken dat ISIS geen ideologische mohammedaanse strijd voert, het herislamiseren van de mohammedaanse kudde. Het politiek wanbeleid is de oorzaak van de slacht- en rooftocht van ISIS. Het nieuwe Herrenvolk bewijst echter met de naam dat het hier om een ideologische mohammedaanse strijd gaat.

Islamitische Staat in Irak en Syrie. Onder Assad was er in Syrie bijvoorbeeld ook ruimte voor Christenen.  Syrie en Irak, totaal verschillend bestuurd, beide vanwege wanbeleid schuldig aan de slachtpartijen en veroveringsdrang van ISIS?

De grootayatollah pleit voor het delen van de macht met ISIS, met mohammedanen die op fascistische wijze de macht verwerven. Met geweld en intimidatie de opdrachten in de koran en de soenna van mohammed opvolgend. Alsof ISIS van plan is enige macht te delen.

Het stichten van een islamitisch kalifaat. Dat is waar het hier om gaat. En net als 14 eeuwen geleden, net als 8 eeuwen geleden, net als vorig jaar; met bruut geweld, slachtend, verkrachtend de veroveringstocht voortzettend, tot islam al het andere geelimineerd heeft.

islam landen

Wist u dat islam reeds in 20 staten in de VS als de 2e ‘religie’ staat geregistreerd?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s