Door Blondemevrouw

Aannemend dat George Clooney heteroseksueel is, zien miljoenen vrouwen ter wereld hem als een prins op het witte paard; als de grootste prijs in de loterij; de man om mee te trouwen. De moeder van de toekomstige mevrouw Clooney denkt hier echter anders over. George Clooney is niet islamitisch, dus is George niet goed genoeg voor haar dochter.

 

‘She can do better’: Amal Alamuddin’s mother ‘is unimpressed with George Clooney and wants daughter to marry within their strict Lebanese religious sect’.

The mom of Clooney’s fiancée, Amal Alamuddin, is not so impressed with her daughter’s choice – and instead wanted her to marry within the Druze sect, a medieval offshoot of islam, who are forbidden to marry outsiders.

 

De Druzen vormen een beweging binnen islam, ontstaan in de 11e eeuw met als doel de islam te vernieuwen. We leven inmiddels in de 21e eeuw. De Druzen tonen aan, dat er 1 islam is en dat van vernieuwing geen sprake is. In de 21e eeuw vinden ‘moderne vernieuwde’ islam-aanhangers dat Amal niet mag trouwen met een niet-islamiet. En tot op de dag van vandaag worden vrouwen vermoord voor het trouwen van buitenstaanders.

De zeven belangrijkste principes waaraan de Druzen zich houden zijn: 1) oprechtheid in omgang met elkaar 2) wederzijdse bescherming en bijstand 3) verwerping van andere godsdiensten 4) geloof in de goddelijke incarnatie van al-Hakim 5) tevredenheid met Gods werk 6) onderworpenheid aan zijn wil 7) geen contact met dwalenden en demonen.

Amal is een human-rights advocaat en heeft duidelijk gekozen voor een westers bestaan in ‘vrijheid’. Ondanks haar publieke leven, of wellicht tevens dankzij haar openbare leven, niet zonder gevaar. Haar moeder woont reeds meer dan dertig jaar in Engeland, maar laat de islamitische leer prevaleren boven het geluk van haar dochter.

 

‘She thinks Amal can do better. She has been telling half of Beirut, in fact anyone that will listen, there are five hundred thousand Druze. Are none of them good enough for her?’.

There can be harsh penalties for those Druze who marry outsiders. Several women have been murdered for disobeying the rules.

 

Amal maakt vanuit de optiek van de mohammedaanse traditie haar familie te schande door George Clooney te trouwen. Beveiliging zal in huize Clooney in orde zijn.

Hopelijk onderschat men de kracht van islamitische eerwraak niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s