Door Blondemevrouw

Het is geen makkelijk proces tot het besef te komen dat islam een groot probleem vormt. Liever wil je er niet aan, liever blijf je geloven dat verschillen altijd te overbruggen zijn. Dat maakt de wereld mooier en het leven meer aangenaam. Hoopvol is menigeen decennia lang geweest. We houden niet voor niets van dromen. De islam maakt het de dromers niet makkelijk. Sterker nog; de islam maakt het de dromers inmiddels onmogelijk. Het islamprobleem is niet langer te negeren.

De EU en de Nederlandse overheid hebben ruim 50 jaar geleden besloten, dat er voor islam een plek moet worden vrijgemaakt. En dat heb je voor kennisgeving aangenomen. Je bent geen racist of xenofoob, dus laat je je niet leiden door je onderbuik. Het leven gaat door. Tot je in het dagelijkse leven met onverenigbare zaken geconfronteerd wordt. Zowel in het binnen- als in het buitenland. Dan sta je voor een keuze; wil ik weten waar islam voor staat of houd ik liever oogkleppen op?

 

Weten, is pijnlijk en brengt een gevoel van urgentie bij je naar boven, dat je niet eerder hebt gekend. Weigeren te weten, houdt een ideaalbeeld in stand en maakt je boos op een ieder die je met de realiteit confronteert.

 

Velen kiezen tot op de dag van vandaag voor het tweede. Maar het is inmiddels onmogelijk jezelf voor te blijven (laten) liegen. Een deel van het leger van Mohammed – onder andere Islamitische Staat genoemd – domineert het nieuws. E x a c t handelend zoals Mohammed deed en opdracht toe geeft, verovert dit leger – slachtend, verkrachtend en hoofden afhakkend – gebieden om de droom van Mohammed alsnog uit te laten komen; een islamitisch kalifaat.

Maar niet alleen ver weg, ook in de achtertuin zien we wat de leer van Mohammed teweeg brengt. In één stad, Rotherham Engeland, zijn jarenlang 1400 voornamelijk blanke meisjes als seksslaaf bruut misbruikt. Ook hier hebben de mohammedanen e x a c t gehandeld zoals Mohammed deed en zijn leger de gelegenheid toe gaf.

Moslims die beweren het handelen van Islamitische Staat af te keuren, keuren het handelen van hun profeet Mohammed af. Pijnlijk. Een media-offensief “IS is niet islamitisch” is gedoemd te mislukken, omdat de koran en ahadith het tegendeel bewijzen. Moslims, mainstream media, de politiek en de dromers onder ons; in een spagaat.

En dat is een begin van het einde van het wegkijken voor steeds meer mensen. En eenmaal weten, is nooit meer niet-weten. Er is geen weg terug naar naïviteit.

Het islamprobleem is niet langer te negeren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s