Door Blondemevrouw

De GoedVolk-doctrine kenmerkt zich door een mix van cognitieve dissonantie, oikofobie (weg-met-ons) en het motto “het (goede) doel heiligt alle middelen”. Een aanhanger van de GoedVolk-doctrine ziet zichzelf als een persoon die deugt en ziet personen met een andere mening als mensen die níet deugen. En wie niet deugt, verdient geen gelijke rechten. Niet gehinderd door de realiteit, feiten en onderbouwde argumenten van mensen met een andere mening, houdt GoedVolk vast aan een droombeeld van een utopische wereld. Iedere dag op het randje balancerend van een meltdown in the brain, bij het verwerken van de keiharde realiteit tot een geruststellende leugen. 

Het goede doel heiligt de middelen
Oud-hoofdcommissaris van politie Amsterdam, Joop van Riessen, zei bij Pauw & Witteman (VIDEO) dat ‘je de neiging zou hebben om Geert Wilders te mollen’. Als aanhanger van de GoedVolk-doctrine, zei hij dat ‘een normale reactie’ te vinden. Als je zelf deugt en de “juiste intenties” hebt, heiligt het doel tenslotte alle middelen, niet waar? Vervolgens zei Joop van Riessen, dat ‘de PVV-kiezers niet passen in deze samenleving die we met z’n allen aan het maken zijn en dat de PVV-kiezers het land uit moeten’. Zonder enige terughoudendheid of gewetenswroeging aanzetten tot moord op een politicus en het deporteren van PVV-kiezers. Dit is helaas geen uitzondering, maar een diepgewortelde denkwijze bij aanhangers van de GoedVolk-doctrine. Wie de doctrine niet aanhangt, past niet in ‘de samenleving die zij met z’n allen aan het maken zijn, waarbij andersdenkenden worden uitgesloten’.

Men slaapt er niet minder om, want het doel heiligt de middelen. Middelen zoals; bekladden en ramen ingooien van woningen van PVV’ers, berufsverbot en wegnemen carrierekansen, karaktermoord, smaad en laster, kinderen in de familie van andersdenkenden gewetenloos offeren, geweld, moord, intimidatie en andersdenkenden deporteren. Vanwege het hebben van een andere mening. Maar GoedVolk deugt, dus dan mag het. Fascisme van de 21e eeuw.

PVV-haat
De algemene tendens naar PVV-haat zal de meesten niet zijn ontgaan, maar menigeen zal verbaasd zijn over de mate van agressie en diepgewortelde haat er bestaat jegens mensen met een mening die overeenkomt met (een deel van) de standpunten van de Partij voor de Vrijheid. Nog los van de vraag of ze überhaupt op de PVV stemmen. Iedereen met een mening die tegen de GoedVolk-doctrine indruist, deugt niet en is een minderwaardig mens.

Door de mens te diskwalificeren, kan GoedVolk de inhoud negeren en blijft men in staat om vast te houden aan een droombeeld van een utopische wereld.

Door de mens úit te schakelen, blijft de inhoud voor altijd uit beeld, moet Joop van Riessen gedacht hebben. Een hoofdcommissaris van de politie is het toonbeeld van deugen. Mollen en deporteren, vindt hij een normale reactie. Want het doel heiligt de middelen. Als mensen die deugen al zo’n intense PVV-haat voelen, dat zij moord en deporteren normaal vinden, krijgen ‘deugen’ en ‘normaal’ een heel andere inhoudelijke betekenis.

De ‘maakbare samenleving’ – met toenemende invloed van de EU en islam als belangrijkste kenmerk – is een onoverkomelijke splijtzwam gebleken.

Deugen
Omdat de mainstream media tevens in handen zijn van aanhangers van de GoedVolk-doctrine, zijn de tegenstanders van de maakbare samenleving vakkundig bestempeld als mensen die niet deugen. Opvallend genoeg verzetten deze niet-deugende realisten zich vooral door middel van het voeren van het debat en het gebruiken van de mogelijkheden bínnen de wet, zoals het aanvragen van een referendum (TEKEN NU). Heel ondeugend. Terwijl de aanhangers van de GoedVolk-doctrine alle middelen heiligen voor hun doel, daarbij het overtreden van de wet in bepaalde gevallen goedkeuren en toejuichen – mits met ‘de juiste intentie’ – en tégen een democratisch referendum als recht zijn.

Het is natuurlijk ook niet wenselijk om de stem van andere burgers te laten klinken, als jóuw politieke wensen reeds in vervulling gaan, dankzij het GoedVolk-beleid van de regentenpartij.

GoedVolk, mensen die ondanks hun fascistische neigingen, zichzelf bestempelen als personen die deugen en menen dat hun doel alle middelen heiligt.


 

Lees meer bij informatieve opinieblog(s);

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s