Door Blondemevrouw

De ophef rondom de fotoshoot van Volkert van der Graaf is vooral gericht op het mogelijk schenden van de voorwaarden van zijn proeftijd. Veel Nederlanders menen dat Volkert onvoldoende gestraft is voor de moord op Pim Fortuyn. Er is derhalve draagvlak voor de focus op de mogelijkheid Van der Graaf nog een aantal jaren vast te zetten. Maar die focus is slechts afleiding. Volkert is er met een beperkte gevangenisstraf goed vanaf gekomen en zal geen minuut extra achter de tralies doorbrengen. Het belang van de staat, is de kern van de zaak.

Op het plegen van een politieke moord staat een levenslange straf. Pim Fortuyn was een politicus, die vanuit het relatieve niets, de nieuwe premier van Nederland zou worden. De moord op Pim Fortuyn was een politieke moord. Volkert heeft verklaard de moord gepleegd te hebben om moslims te beschermen. De straf voor Volkert van der Graaf zou derhalve levenslange gevangenisstraf moeten zijn.

Opvallend genoeg, was het niet de advocaat van Volkert die de rechter wilde overtuigen, dat er géén sprake was van een politieke moord, zodat zijn cliënt levenslang zou ontlopen; het was de officier van justitie, de aanklager nota bene, die voorkwam dat Van der Graaf levenslang zou worden opgesloten en de rechter ervan overtuigde dat er geen sprake was van een politieke moord. De aanklager die de beklaagde verdedigt. Slechts twaalf jaar later liep de moordenaar van Pim Fortuyn weer vrij rond.

Om te voorkomen dat er een jacht zou ontstaan op de eerste foto van Volkert van der Graaf op vrije voeten, heeft de staat een fotoshoot georganiseerd. Opnieuw toont de staat een belang te hebben in Volkert van der Graaf. Belanghebbenden willen graag dat u uw aandacht richt op de mogelijkheid deze moordenaar het laatste deel van zijn straf achter tralies door te laten brengen. Dit gaat niet gebeuren en dit is dan ook niet de kern van deze zaak. Het belang van de staat is waar het om gaat.

Wáárom wilde de staat voorkomen dat een jacht zou ontstaan op de eerste foto van Volkert van der Graaf?

Volkert van der Graaf heeft de moord op Pim Fortuyn niet alleen voorbereid. En kennelijk heeft Volkert nog steeds contact met mensen die betrokken waren bij de voorbereiding op de moord van Pim Fortuyn. Het continu volgen van Volkert van der Graaf moest derhalve dringend voorkomen worden, zodat het op beeld vastleggen van zijn contacten voorkomen zou worden. Door een fotoshoot te organiseren, moesten Volkert en zijn moordzuchtige vrienden verder uit beeld blijven.

Het belang van de staat.
Waarom wil de staat voorkomen dat een jacht zou ontstaan op de eerste foto van de Volkert van der Graaf op vrije voeten? Om de contacten van Volkert van der Graaf te beschermen. Welk belang heeft de staat om die contacten te beschermen? Variërend van het letterlijk beschermen van enkele personen tot het voorkomen van algehele opstand in het land. Want wat zou Nederland doen als bekend wordt dat politici en/of (vrienden van) de staat betrokken zijn geweest bij de moord op Pim Fortuyn?

De minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur (VVD), heeft de Tweede Kamer dinsdag onjuist en onvolledig geïnformeerd. Niets nieuws onder de zon. Iedereen in Nederland is onjuist en onvolledig geïnformeerd inzake Volkert van der Graaf en de moord op Pim Fortuyn. Zowel over de beweegredenen van Volkert om Pim te vermoorden (moslims), als over het niet aanklagen voor een politieke moord (om levenslang te voorkomen) en ook nu over het belang van de staat voor de fotoshoot: de burger wordt voorgelogen.

Ard van der Steur zal moeten opstappen. De VVD zal dan wellicht de stekker uit dit kabinet trekken. Nieuwe verkiezingen vanwege de moord op Pim Fortuyn. De ironie. Maar het vrijgeven van de feitelijke informatie omtrent de moord op Pim Fortuyn zal met man en macht voorkomen worden. Het belang van de staat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s