Door Blondemevrouw

Zijn de asielzoekers die massaal de EU binnenkomen, keurige en hardwerkende mensen, die oorlog en vervolging ontvluchten? Die simpelweg het recht hebben om een leven op te bouwen in vrijheid? En bereid zijn om hard te werken en onderdeel te worden van de westerse samenleving?

Of zijn zij mensen met onverenigbare normen en waarden, waardoor zij nooit onderdeel van onze samenleving kunnen worden, maar bijdragen aan het ontstaan van een parallel-leving? Of zijn zij gewelddadige, gemene, woedende terroristen, die niets met het westen te maken willen hebben en juist uit zijn op het vernietigen van de westerse samenleving?

Het antwoord op deze vragen is ‘ja’.

Ja, onder de asielzoekers bevinden zich keurige mensen die in staat zijn te functioneren in onze samenleving. Ja, er is sprake van een grote groep mensen met onverenigbare normen en waarden. En ja, onder de asielzoekers bevinden zich duizenden moordzuchtige terroristen die onze samenleving willen vernietigen. Het is niet het een of het ander; het is al het bovenstaande. Het is geen kwestie van kiezen.

Om een mening te kunnen vormen over het asielprobleem moet de burger over al deze facetten geïnformeerd worden. Echter, de mainstream nieuwsmedia vormen hieromtrent een probleem. De media hebben namelijk wel een keuze gemaakt uit bovenstaande opties. En willen bepalen welk facet aan de burger wordt meegegeven. Maar vooral; van welke facetten de burger juist niet op de hoogte mag worden gebracht. De media berichten ons slechts over het deel van het nieuws, dat overeenkomt met hun keuze. Het deel van het nieuws, dat hun visie bevestigt. En laten het nieuws dat hun keuze weerspreekt achterwege.

De media willen de burgers de mogelijkheid onthouden om de balans op te maken. Om zelfstandig een conclusie te trekken inzake het asielprobleem. De media maken die keuze namelijk vóór u. En dat doen zij uit minachting. Uit minachting voor de burgers.

Zij beschikken over de arrogantie te denken dat de media het enige juiste antwoord weten. En dat ze ons alleen dát juiste antwoord voorschotelen, omdat we anders als een stel onderontwikkelde primaten in geweld en razernij ontsteken indien we zelf een conclusie moeten trekken uit alle beschikbare informatie.

Het is de elitaire overtuiging van zichzelf als progressief beschouwende mediamensen, dat gewone burgers niet vertrouwd kunnen worden met het volledige spectrum aan informatie. Want die burgers zijn te dom en te gewelddadig om met de feiten om te gaan. De media zijn er om ons te beschermen tegen onszelf, de onderontwikkelde primaten.

Gelukkig hebben wij internet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s