Door Blondemevrouw

“Democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking soeverein is en zichzelf regeert. In een democratie kan niemand aan de meerderheid van de bevolking ongewenste maatregelen of wetten opleggen.” 

De Nederlandse bevolking zei in duidelijke meerderheid ‘NEE’ tegen de Europese Grondwet van de Europese Unie. Toch heeft de overdracht van macht en het opgeven van de soevereiniteit van de Nederlandse bevolking plaatsgevonden. De Nederlandse regering, het kabinet in Den Haag, is in een steeds grotere mate de uitvoerende arm van die Europese Unie. En de regering vertegenwoordigt in steeds mindere mate de Nederlandse bevolking. Een kleine minderheid regeert over de Nederlandse bevolking uit naam van een buitenlandse macht in Brussel, die door de meerderheid van de Nederlandse bevolking nooit is erkend. Dat is geen democratie; dat is een fluwelen dictatuur.

De Nederlandse bevolking zei ‘NEE’ tegen de overdracht van macht aan Brussel. 
De Europese Grondwet is door de bevolking afgewezen. De politieke elite, die de bevolking zou vertegenwoordigen, besloot alsnog tot het opgeven van soevereiniteit en de overdracht van macht aan Brussel.

De Nederlandse bevolking is niets gevraagd over het opgeven van de gulden.
De gulden was wereldwijd bekend en geliefd. Waardevast en symbool van de kracht van dit zogenaamde ‘kikkerlandje’. De politieke elite besloot tot het invoeren van de euro. Door iedere econoom en door iedere burger met een gemiddelde ontwikkeling te voorspellen dat die invoering tot crises in de EU zou leiden. Gelukkig is daar dan de Europese Unie om een oplossing te vinden voor de door de EU gecreëerde crises; meer macht naar de Europese Unie. Je zou haast denken dat het vooraf zo bedoeld is.

De Nederlandse bevolking is niets gevraagd over de verdragen van Schengen.
In 1985 tekende de Nederlandse elite het eerste Verdrag van Schengen. Op welke democratische manier was de Nederlandse bevolking uitgelegd welke gevolgen het ondertekenen van dit verdrag zou hebben? Op welke democratische manier heeft de Nederlandse bevolking zich uit kunnen spreken over het ondertekenen van dit verdrag? Werd de Nederlandse bevolking vertegenwoordigd of heeft de politieke elite hier de Europese Unie vertegenwoordigd?

De Nederlandse bevolking heeft niets in te brengen tegen huidige invasie
De huidige invasie-crisis is een gevolg van het feit dat de EU de eigen wetten overtreedt. De Verdragen van Schengen maken iedere migrant die Nederland bereikt een illegaal en geenszins een vluchteling. Schengen bepaalt dat de migrant in het eerste EU-land dat bereikt wordt, moet worden opgevangen. Dat was de voorwaarde voor het verwijderen van de grenscontroles.

De Nederlandse bevolking heeft zich niet uit kunnen spreken over de Verdragen van Schengen en nu worden die verdragen ook nog eens niet nageleefd. Zonder enig overleg of enige inspraak wordt de Nederlandse bevolking overvallen met een invasie van mensen met onverenigbare normen en waarden. Omdat een kleine minderheid in invloedrijke posities dit bepaalt.

Nederland; geen democratie, maar een fluwelen dictatuur.
“Democratie is een staatsvorm waarbij de bevolking soeverein is en zichzelf regeert. In een democratie kan niemand aan de meerderheid van de bevolking ongewenste maatregelen of wetten opleggen.” 

De juridische legitimiteit van het handelen van de politieke elite wordt onterecht als democratisch gepresenteerd. “Wij zijn ‘democratisch’ gekozen en besluiten democratie (soeverein volk dat zichzelf regeert) af te schaffen”.

Aangezien de regering in steeds grotere mate de uitvoerende arm van de Europese Unie is en in steeds mindere mate (de belangen van) de Nederlandse bevolking vertegenwoordigt; aangezien de Nederlandse bevolking niet langer soeverein is en zichzelf niet langer regeert; is er geen sprake van democratie, maar van een fluwelen dictatuur.

Alle soorten regenten, mondiaal en historisch, knakken uiteindelijk bij harde tegenwind. Er is slechts één handeling vereist; verzet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s