Door Blondemevrouw

Frans Timmermans (PvdA) vraagt zich af of ‘we’ een groter deel van ‘onze’ welvaart aan onderwijs moeten gaan besteden, omdat er “talloze” kinderen van het basisonderwijs komen die de taal niet fatsoenlijk beheersen. “Dan zijn ze toch kansloos!”, zegt Timmermans vol emotie tegen Mounir El Hamdaoui.

Mounir El Hamdaoui is een profvoetballer, die in Nederland geboren is en met succes in vrijheid rijkdom en roem heeft verworven. “Frans, naar de Nederlander in mij moet je goed zoeken. Ik ben hier geboren, maar ik ben Marokkaans opgevoed. Zo voed ik ook mijn dochter op. Mijn vrouw is Arabisch, ik ben Berbers. Door ons leert ze twee talen; Arabisch en Berbers. Later op school zal ze Nederlands leren.

Frans Timmermans reageert verbaasd; “Maar Mounir, je laat je dochter bewust met een achterstand aan het onderwijs beginnen. Alle autochtone kinderen krijgen vanaf de geboorte de Nederlandse taal mee en hebben dus een voorsprong van enkele jaren op jouw dochter, al vanaf de kleuterschool. Dan is ze toch kansloos!”

“Frans, in alles ben ik meer Marokkaan dan Nederlander en thuis spreken wij Berbers en Arabisch, Nederlands leert ze later maar op school”, is het alleszeggende antwoord van Mounir.

Timmermans vraagt zich af hoe het kan dat “moslims jongeren in bepaalde Europese binnensteden ons zo ontzettend haten dat ze ons niet meer als mensen zien en het geen probleem vinden om ons op het terras bij een café overhoop te schieten of in een muziekzaal op te blazen.” Hij denkt dat de sleutel ligt in beter onderwijs; “We hebben het verwaarloosd en we zijn niet goed genoeg geweest, in het mensen echt in het onderwijs houden.”


 

Timmerfrans moet zich schamen deze eenvoudige vraagstukken nu nòg steeds niet te doorgronden.

Waarom voelt Mounir, in Nederland geboren en dankzij de geboden kansen, een succesvolle profvoetballer met rijkdom en roem, zich in alles meer Marokkaan dan Nederlander? Waarom toont hij een afkeer van Nederland?

Hij is opgevoed met de leer van Mohammed als leidraad, inherent aan de leer van afkeer van alles waar onze westerse cultuur voor staat. De leer van Mohammed, met de Koran en ahadith, ontmenselijkt alles en iedereen niet-islamitisch

En ja, het onderwijs is verwaarloosd, verkwanseld, door met name de PvdA. Een afgeronde HBO-opleiding garandeert een werkgever tegenwoordig geenszins dat de kandidaat de moeilijke kwestie ‘stam +t’ doorgrondt.

Het aanpassen van het niveau aan de zwaksten – hetgeen de PvdA landelijk op alle vlakken en op alle mogelijke manieren doet – maakt van o.a. het Nederlandse onderwijs een lachertje.

Even terug naar Mounir. Hier geboren en succesvol maar gunt zijn dochtertje kennelijk niet de beste kansen,namelijk; naar school zonder achterstand. Nee, de Nederlandse taal beheersen is voor Mounir geheel onbelangrijk, “dat doen ze maar op school, dat regelt een ander maar als jullie Hollanders dat zo belangrijk vinden”.

Frans, leg mij nu nog eens uit, waarom het ‘onze’ fout is, waar ‘wij’ de dochter van Mounir verwaarlozen en waarom ‘wij’ met ons belastinggeld moeten gaan betalen voor de achterstand van het dochtertje van Mounir?

Op jouw vragen, Frans, waarom moslims de taal zo slecht beheersen èn waarom zij ons haten (of waarom #Keulen gebeurt), is één zelfde antwoord te geven; Het is institutionele afkeer; Het is de opvoeding met de leer van Mohammed.

Dat is overigens het antwoord op veel van je vragen, Frans; de leer van Mohammed. 

Bedankt voor je bijdrage, Mounir.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s