Door Blondemevrouw

GeenStijl was kennelijk rijp voor de sloop, anders zou GeenPeil geen ruimte krijgen om het laatste restje geloofwaardigheid en betrouwbaarheid zo snel af te breken. Het manifest van GeenPeil staat online. Een partij zonder partijprogramma, zonder mening, die plotseling toch een duidelijke visie poneert. GeenPeil blijkt D66 met internet.

De initiatiefnemers lieten op 26 september 2016 nog door RTLnieuws optekenen, dat GeenPeil succesvol was omdat het van buiten de Haagse arena kwam. Een prima analyse, die ze helaas zelf – slechts zes weken later – overboord zouden gooien door GeenPeil onvoorbereid van een beloofd ‘voorjaarsoffensief tegen de VVD’ tot een ‘politieke partij zonder programma’ te maken.

“Narcisten, egocentrische opportunisten en ijdele mannetjes”. BART NIJMAN over Roos & Baudet

Zo beschreef de initiator van GeenPeil de voormalige partners van het OekraïneReferendum. Een enorm succesvol initiatief dat landelijk veel respect heeft afgedwongen. De referendumwet was namelijk specifiek zo ontworpen, dat aan de voorwaarden voldoen nagenoeg onmogelijk is. Toch is het GeenStijl met GeenPeil en het leger des Peils gelukt. Bijzonder, hulde alom.

Kennelijk dachten de initiatiefnemers van GeenPeil vervolgens dat de voormalige partners het succes van het referendum zouden gebruiken om kiezers te trekken. Logisch en aannemelijk, maar wat is daar mis mee? Niets. Het streek echter tegen de ego van GeenPeil in. Als iemand politiek zou scoren dankzij GeenPeil dan moet en zal dat GeenPeil zelf zijn.

Had GeenPeil potentie om middels referenda de democratie te veranderen, gaan ze nu kamervragen stellen om dat te bereiken. Kansloos. GeenPeil had van groot belang geweest als zij in de toekomst meer referenda zouden afdwingen. Ook had GeenPeil daarmee het doel – vernieuwing van de democratie – werkelijk kunnen bereiken.

Weinig mensen zaten op dit ego-project te wachten. Mensen die hadden gedoneerd voor het voorjaarsoffensief voelen zich zelfs veelal belazerd. De reacties van reaguurders op GeenStijl zijn vooral negatief en zelfs sommige voormalige soldaten van het leger des Peils zijn weggejorist en opgerot vanwege hun reactie op GeenStijl met een analyse van dit project.

GeenPeil zal zonder zetels en met blijvende schade aan GeenStijl over enkele weken ten onder gaan. Wanneer leert men toch eens dat de ego een slechte raadgever is? Een sterk initiatief wordt eigenhandig om zeep geholpen en GeenStijl wordt mee onderuit gehaald. Van binnenuit gesloopt.

GEENPEIL: D66 MET INTERNET

“De meest getrouwe Greetgelovigen zijn net zo vasthoudend agressief, retorisch gehandicapt en onnadenkend volgzaam aan de profeet Greet, als diepreligieuze moslims aan hun eigen profeet Mohammed” GEENPEIL PLEIDOOI

De initiatiefnemers van GeenPeil blijken wel degelijk een mening te hebben. Nota bene over een groot deel van hun eigen achterban, de PVV-kiezer. Het neerkijken op deze groep zal niet plotseling zijn ontstaan bij de mensen van GeenPeil, maar het heeft wel grotere vormen aangenomen toen bleek dat GeenPeil de eigen achterban verkeerd had ingeschat.

Men dacht met een achterban van domme, volgzame tokkies te maken te hebben, die na 1 bericht op GeenStijl massaal het land intrekken om de opdrachten uit te voeren. Dat GeenPeil binnen enkele weken 20.000 leden zou hebben en mogelijk honderdduizenden kiezers zou trekken. Op basis van het succesvolle oekraine referendum.

Nu blijkt de achterban van GeenStijl te bestaan uit mensen die GeenPeil prima kunnen analyseren (en het daarom een kansloze teleurstelling achten), die zich niet laten manipuleren en die een politieke keuze maken op basis van inhoud en een visie. Vaak vanuit een gevoel van urgentie.

Agressief, retorisch gehandicapt en onnadenkend volgzaam, net als islamitische terroristen? Zo denkt GeenPeil over de PVV-achterban die al jaren GeenStijl bezoekt, steunt en commercieel succesvol maakt. Omdat de achterban van GeenStijl juist niet klakkeloos en onnadenkend achter GeenPeil aanloopt.

“Donald Trump is een aap, die won met een campagne die gestoeld was op leugens, schelden en hysterische media-ophef, meestal op basis van stomme tweets en al dan niet uit zijn verband getrokken interviewquotes. En nu zitten we met een Amerikaanse president die denkt dat Poetin een toffe peer is. Tragische tijden van Trumpisme.” GEENPEIL PLEIDOOI

Dit is de analyse van de winst van Donald Trump door GeenPeil. De kiezers hebben Trump gekozen omdat ze makkelijk voor te liegen en te manipuleren zijn. De kiezers zijn dom. Daarmee bevestigend dat men bij GeenPeil net zo weinig begrijpt van de stand van zaken in de wereld als bij D66. Het hadden de woorden van Pechtold kunnen zijn.

Men komt er bij GeenPeil nu achter dat de kiezers niet dom zijn, zich niet makkelijk voor een karretje laten spannen en hun keuze maken op basis van hun prioriteiten, op basis van inhoud. Daarom heeft GeenPeil te weinig leden en heeft het straks 0 zetels.

“Gekken op links en schreeuwers op rechts zijn niet de maat der dingen in het debat. In het midden ligt het gezond verstand. En GeenPeil. Democratie, vrouwenrechten en de vrijheid van joden en homo’s behoren toch immers iedereen toe? Waarom laat progressief links ze dan zo makkelijk kapen door luidruchtig rechts?” GEENPEIL PLEIDOOI

GeenPeil ziet zichzelf als het gezond verstand, zoals men zichzelf bij de Volkskrant als GoedVolk beschouwt. Wat deugen ze allen toch heerlijk. Laat luidruchtig rechts de onderwerpen van fatsoen toch niet kapen, progressief links. GeenPeil is D66 met internet.

“Drie weken voor de verkiezingen gaan die jongens met die kalasjnikovs niet naar centraal station of naar Schiphol, maar ze gaan naar drie peuterspeelzalen en ze maaien daar drie klassen neer. Wat gebeurt er dan bij de verkiezingen? Dan haalt Geert Wilders 80 zetels. Zo fout gaat het in Nederland.” GEENPEIL JAN DIJKGRAAF – interview

“We houden rekening met 3 zetels. Maar als vlak voor de verkiezingen een vrachtwagen over een markt rijdt, gaan die zetels alsnog naar Wilders” GEENPEIL BART NIJMAN – interview

Lijkt een lijn die na overleg is uitgezet. Het grote probleem in Nederland is het feit dat de PVV veel zetels haalt. Niet die moordzuchtige moslims, maar een Geert Wilders die zetels wint, is hetgeen dat fout gaat in dit land.

Met ‘jongens met die kalasjnikovs’ en met ‘een vrachtwagen over een markt’ bedoelen de heren van GeenPeil natuurlijk moslims die talloze onschuldigen afslachten uit naam van islam. Maar dat echt zo benoemen is voor D66metInternet net een stap te ver, ze willen bij GeenPeil natuurlijk wel ‘neutraal’ blijven.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s